Skip to content

A rendelés menete

Online rendelés

Online megrendelő felületünkön pontos és precíz rendelést adhatsz le a méretek, élzárások meghatározásával. Ez alapján árajánlatot adunk, megrendelésed ennek elfogadásával válik véglegessé.

Figyelj rá, hogy a bútorlapok méretéhez az élzáró vastagsága hozzáadódik!

Személyesen vagy e-mailben

Megrendelésed e-mailben is elküldheted, és örömmel látunk lapszabászatunkban is, ahol személyesen vesszük fel a rendelésed!

Mindkét esetben szükségünk lesz a nevedre és egy telefonszámra, ahol elérünk. Ezt követi a rendelendő anyag színes és vastagsága, majd pedig kezdődhet a lapszabászati lista.

bútorlapok méretre vágása

Tudnivalók a lapszabászati lista összeállításához

1. Élzárások helyének jelölése

A méretek után a “2-1” az élzárásra utal, tehát az első tételnél mindkét 800-as és csak az egyik 400-as élt fogjuk élzárni.

Jelölheted aláhúzással: a lapnak azon méretű élei melyek kétszer vannak aláhúzva mindkét oldalon élzárva lesznek. Egy aláhúzás jelzi, hogy csak egy oldalt élzárunk.

2. Erezés

Az első (800 x 400) és az utolsó (400 x 800) tételek látszólag egyformák. Azonban erezett azaz szálirányos anyagnál az első méret az, amelyik párhuzamos az erezéssel.

Segítség a méretek meghatározásához

Összegyűjtöttünk néhány fontos információt az általunk forgalmazott termékekről, melyek a bútor tervezése során fontosak lehetnek. Reméljük, hogy ezzel meg tudjuk könnyíteni a munkád, de ha további kérdésed van, keress minket!

  • A bútorlapok vastagsága általában 18mm
  • Fehér és natúr (laminálás nélküli) színben elérhető még 16, 12, 10mm vastagságú lap is
  • A kedvelt színekből kapható színazonos hátfal, ez 3 mm vastag
  • A munkalapok vastagsága 28 vagy 38 mm, maximális hossz 4100mm, szélességük 600mm
  • A bútorlapok legnagyobb (tábla)mérete 2800mm x 2070mm vagy 2750mm x 2070mm. Ezekből a méretekből még le kell vonni az ún. szélezést, ami 20mm
  • Rétegelt lemezek táblamérete 1520mm x 1520mm
  • Élfólia vastagsága kb. 0,5mm

Bútortervezés

Bútortervezés során van néhány fontos szempont, amit érdemes figyelembe venni, hogy a bútorlapok tökéletesen illeszkedjenek, és megfelelő működést lehessen elérni. Összegyűjtöttük, tapasztalataink alapján melyek azok a legfontosabb alapok, amikre érdemes odafigyelni.

A bútorlapok szabási méretét szoktuk megadni, ezért ehhez a mérethez az élanyag vastagsága hozzáadódik. Ez a 2mm-es ABS esetén számít.

Bútorajtók méretéből a hézagok miatt levonandó kb. 3mm/méret, tehát a hosszából is 3mm-t kell levonnod és a szélességéből is.

A fiókcsúszó a fiók szélességéből 26mm-t vesz el, ennyivel készítsd kisebbre a fiókdobozt. A fiókdoboz mélységi mérete a szekrény belmérete mínusz kb 10mm. Így nem ütődik a hátfalnak működés közben.

A kivetőpánt furat helye ráütődően csukódó ajtóknál az ajtó (általában alsó és felső) szélétől min. 60mm-re legyen (furat középpontra vonatkozóan).

A hátlap a bútor bruttó méreténél 5 mm-el legyen kisebb. Ez alól kivétel képez a bemart, süllyesztett hátlap, amely legyen 15mm-el kisebb.

600mm-es munkalap alá nem célszerű 550mm-nél mélyebb szekrényt készíteni ráütődően csukódó ajtók használatakor, konyhabútor esetében.